Γάμος με οικονομία

Θέλετε να έχετε ένα λαμπερό γάμο χωρίς να υπερβείτε τις οικονομικές σας δυνατότητες; Ή πώς να περιποιηθείτε τους καλεσμένους σας με γεύματα gourmet δίχως να ξεπεράσετε το budget σας; Ακολουθήστε τις παρακάτω συμβουλές.

Προτού καταλήξετε στο μέσο με το οποίο θα μεταβείτε στο χώρο της τελετής κάντε μία λίστα με το τι σας συμφέρει και ποιο μέσο είναι μέσα στα όρια του budget σας. Οι περισσότερες εταιρίες που νοικιάζουν limo χρεώνουν με την ώρα. Φροντίστε, λοιπόν, να περικόψετε τις καθυστερήσεις, να είστε στην ώρα σας και αν μάλιστα η τελετή και η δεξίωση είναι στον ίδιο χώρο, όπως τα κτηματα γαμου με εκκλησάκια, μπορείτε να αποδεσμευτείτε από τη limo με την άφιξή σας στο χώρο. 

Κατά ένα περίεργο βέβαια λόγο υπάρχει η αίσθηση ότι η νύφη πρέπει να φθάσει με ακριβό αυτοκίνητο. Δε θα πρέπει όμως να υπάρχουν «πρέπει» στο δικό σας γάμο. Ζητήστε από κάποιο αγαπημένο σας πρόσωπο να σας πάει στο χώρο της τελετής και να είναι ο συνοδός σας. 

Εάν μάλιστα θέλετε να έχετε την αίσθηση ότι έχετε στη διάθεσή σας κάποιο σοφέρ μπορείτε εύκολο να απευθυνθείτε σε κάποια εταιρία που παρέχει επαγγελματίες σοφέρ και να πάτε στην τελετή με κάποιο δικό σας αυτοκίνητο. 

Μπορείτε να εξοικονομήσετε αρκετά χρήματα αν προσπαθήσετε να κατασκευάσετε κάτι από μόνη σας και με το σύντροφό σας ή ακόμη και με φίλους σας. Αν μπορέσετε πηγαίνετε από την προηγούμενη μέρα στο χώρο του κτήματος γάμου και κάντε με την παρέα σας ό,τι περνά από το χέρι σας για να διακοσμήσετε το χώρο. 

Χρησιμοποιήστε μικρά γλαστράκια για διακόσμηση. Έτσι, μπορείτε ακόμη και να τα πάρετε εσείς ή οι καλεσμένοι σας σαν αναμνηστικό από το γάμο σας. Σε αρκετούς γάμους πλέον αντί για λουλούδια βλέπουμε συνθέσεις με φρούτα. Είναι μία ιδέα τόσο φρέσκια όσο και ένα φρούτο και σίγουρα πιο οικονομική από κάποια ανθοσύνθεση. Άλλωστε το φρούτο είναι ένα πολύ ωραίο και θρεπτικό επιδόρπιο μετά από ένα ωραίο γεύμα ή ένα cocktail party. 

Μελετήστε τα λουλούδια αρκετό καιρό πριν το γάμο σας, ελέγξτε τις τιμές τους και την εποχή τους. Go Green! Είναι το νέο σύνθημα της εποχής. Αντί για τα συμβατικά λουλούδια επιλέξτε όμορφες πρασινάδες που θα στολίσουν τις γωνιές που θέλετε στην τελετή και στη δεξίωση. Η αιώνια λάμψη της απλότητας. Να έχετε υπόψη ότι σε περιόδους αυξημένης ζήτησης οι τιμές των λουλουδιών μπορεί να ανέβουν από 15% έως 30%. Για το λόγο αυτό εσείς και ο αγαπημένος σας προσέξτε την περίοδο αγοράς τους.

Για μια πιο προσωπική άποψη στο χώρο της δεξίωσης επιλέξτε καλλιτεχνικές φωτογραφίες των δυο σας. Να υποστηρίζετε την απλότητα. Όσο πιο περίτεχνη η διακόσμηση με τα λουλούδια τόσο πιο ακριβή. Ένα διάφανο βάζο με νερό με μία ορχιδέα είναι σίγουρα πιο οικονομική λύση από μία σύνθεση. Επιπλέον, δεν είναι απαραίτητο κάθε τραπέζι να είναι το ίδιο διακοσμημένο. Δημιουργήστε μία ποικιλία βάζων και συνθέσεων.

Τα κεριά αποτελούν μία πάρα πολύ οικονομική λύση. Το αποτέλεσμα πολλών μάλιστα κεριών αναμμένων δίνει μία μοναδική αίσθηση στο χώρο. 

Οι καλοκαιρινοί γάμοι έχουν το ατού ότι γίνονται σε ανοιχτό χώρο κοντά σε πράσινο και σαν συνέπεια είναι ήδη φυσικά διακοσμημένοι. 

Ανακαλύψτε αν ο χώρος που έχετε κλείσει για τη δεξίωση σας έχει ήδη μέσα κάποια διακοσμητικά στοιχεία. Ίσως τα εκμεταλλευτείτε!

Αντί να έχετε επιπλέον έξοδα για τις προσκλήσεις σας προκειμένου να φθάσουν στον προορισμό τους, κάντε ένα πλάνο και μοιράστε τις προσκλήσεις ώστε να πάνε χέρι με χέρι. Τυπωμένο μενού σε κάθε τραπέζι; Κοινότυπο; Ναι! Αναγκαίο; Όχι!

Αντί να προσλάβετε κάποιο επαγγελματία καλλιγράφο μπορείτε πλέον πολύ εύκολα να επιλέξετε τη γραμματοσειρά από μία πληθώρα επιλογών που έχει ο υπολογιστής σας. Παραγγείλετε ευχαριστήριες κάρτες από το τυπογραφείο που θα παραγγείλετε και τις προσκλήσεις σας. Ίσως έτσι υπάρξει και κάποια έκπτωση. Διαφορετικά τυπώστε κάποια ευχαριστήριες κάρτες με τη βοήθεια βέβαια του υπολογιστή σας.

Προσλάβετε αντί για κάποια μπάντα επαγγελματιών μουσικών μία ομάδα ταλαντούχων φοιτητών από κάποια γνωστή μουσική σχολή.  Μία άλλη συμφέρουσα ιδέα είναι να προσλάβετε κάποιο DJ από το να έχετε ζωντανή μουσική. 

Αποφύγετε υπερβολές (π.χ. τρία σαξόφωνα) και μην προχωρήσετε όσον αφορά τη μουσική σε ενέργειες που θα αποδοκιμάζατε ίσως σε κάποιον άλλο γάμο. Παραμείνετε, λοιπόν, στα απαραίτητα. Δώστε αν θέλετε ιδιαίτερη προσοχή στο φωτισμό της ορχήστρας σας. Μία ολιγομελής ορχήστρα πάνω σε μία σκηνή θα φαίνεται πιο επιβλητική με τον κατάλληλο φωτισμό.

Αφήστε τους μουσικούς να αλλάξουν ρούχα και να δώσουν μία άλλη νότα στο γάμο σας. Η αλλαγή αυτή σίγουρα θα ανανεώσει το κέφι. Προσλάβετε μουσικούς της περιοχής σας. Η μετακίνηση της ορχήστρας εννοείται ότι επιφέρει πρόσθετα έξοδα. Σε περίπτωση που καταλήξετε στη λύση του DJ απευθυνθείτε αρχικά σε κάποιο γνωστό ή φίλο σας που ασχολείται με το αντικείμενο!

Στη γαμήλια βέβαια δεξίωση σας μπορείτε να συνδυάσετε και DJ και ένα καραόκε πάρτι. Σίγουρα κάτι τέτοιο, θα μείνει αξέχαστο!