Μια πρώτη γνωριμία

Τι ακριβώς είναι;
Η ηλεκτρονική αγορά ψηφιακών προϊόντων με δικαιώματα μεταπώλησης είναι ένας χώρος στον οποίο θα βρείτε διάφορα προϊόντα όπως: ebooks, softwares, εκπαιδευτικά βίντεο, αρχεία ήχου, scripts, οι δημιουργοί των οποίων, έχουν παραχωρήσει μέρος ή όλα τα δικαιώματα χρήσης και μεταπώλησης.  Προσφέρονται σε πακέτα ανάλογα με την θεματολογία τους και θα τα βρείτε σε πολύ χαμηλές τιμές για να μπορείτε να τα εκμεταλλευτείτε εμπορικά.

Πως να τα χρησιμοποιήσω:
Offline:
Μπορείτε να τα έχετε για προσωπική σας χρήση, για ενημέρωση και εκπαίδευση.
Μπορείτε να τα μοιράσετε στους γνωστούς σας ή να τα κάνετε δώρο στους φίλους σας.
Online:
Μπορείτε να τα μοιράσετε δωρεάν μέσα από τις ιστοσελίδες σας, στους αναγνώστες σας.
Μπορείτε να τα χρησιμοποιήσετε για να τα δώσετε ως αντάλλαγμα στην εγγραφή στο newsletter σας.
Μπορείτε να τα πουλήσετε μέσα από την ιστοσελίδα σας.
Μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας online-store και να τα εμπορεύεστε ξανά και ξανά.

Πως ορίζονται τα δικαιώματα;
Όταν αγοράζεις ένα ψηφιακό προϊόν (είτε είναι ebooks, αρχεία ήχου, βίντεο ή softwares) θα λαμβάνεις και την άδεια προϊόντος μαζί με το προϊόν. Θα είναι ένα αρχείο ενσωματωμένο στον φάκελο και θα περιγράφει τα δικαιώματα που σου παραχωρούνται.
Private label Rights (PLR): Τα προϊόντα μπορούν να μεταπωληθούν σε άλλους και να κρατήσετε το 100% του κέρδους. Είστε ελεύθεροι να τροποποιήσετε το προϊόν και να το παρουσιάσετε όπως εσείς νομίζετε. Μπορείτε να ισχυριστείτε ότι είστε ο συγγραφέας, αλλά δεν μπορείτε να διεκδικήσετε τα πνευματικά δικαιώματα. Ανάλογα με τους όρους της άδειας μπορείτε ή δεν μπορείτε να μεταβιβάσετε τα PLR δικαιώματα στον αγοραστή.
Master Resale Rights (MRR):Τα προϊόντα μπορούν να μεταπωληθούν σε άλλους και να κρατήσετε το 100% του κέρδους. Μπορείτε να μεταβιβάσετε τα δικαιώματα μεταπώλησης σε άλλους αν θέλετε.

Resale Rights (RR):Τα προϊόντα μπορούν να μεταπωληθούν σε άλλους και να κρατήσετε το 100% του κέρδους. Δεν μπορείτε όμως να μεταβιβάσετε τα δικαιώματα μεταπώλησης.

Personal Use Only Rights: Τα προϊόντα αυτά δεν μπορούν να πωληθούν σε άλλους και δεν μπορούν να μεταβιβαστούν τα δικαιώματα τους. Όπως αναφέρει και η ονομασία τους, προορίζονται μόνο για προσωπική χρήση.

Συχνές ερωτήσεις:
Σε τι μορφή είναι;
Όλα τα αρχεία τα λαμβάνετε σε έναν φάκελο και είναι σε  μορφή .zip. Από κει και πέρα μπορείτε  να αποσυμπιέζετε όποιο θέλετε και όποτε θέλετε  εσείς. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα πακέτα δείτε την ενότητα: πως λειτουργεί.
Μπορούν να μεταπωληθούν και μεμονωμένα;
Φυσικά. Αν μεταπωλούσες ένα προϊόν που το είχες αγοράσει μεμονωμένα τότε θα είχες πολύ μικρό περιθώριο κέρδους. Ενώ αγοράζοντας σε πακέτο και πουλώντας μεμονωμένα εκτινάσσεις το κέρδος σου.
Μπορώ να μεταβιβάσω και εγώ τα δικαιώματα σε άλλους;
Στα περισσότερα ναι. Αυτό διευκρινίζεται μέσα στον φάκελο δικαιωμάτων του κάθε προϊόντος.
Κάθε πότε προστίθενται νέα προϊόντα;
Δεν υπάρχει συγκεκριμένος χρονικός ορίζοντας. Στην ενότητα "νέα προϊόντα" μπορείτε να ενημερώνεστε για αυτό. Τα νέα νέα προϊόντα μπορεί να πωλούνται σε νέα πακέτα ή να προστίθενται στα ήδη υπάρχοντα πακέτα.
Αν αγοράσω ένα πακέτο και μετά προστεθεί ένα προϊόν καινούριο, θα μπορώ να το πάρω δωρεάν;
Φυσικά! Με την αγορά ενός πακέτου έχεις lifetime πρόσβαση σε αυτό. Αρκεί να έχεις κρατήσει κάπου στον υπολογιστή σου το link του φακέλου που περιέχει το πακέτο που έχεις αγοράσει.
Πόσο κοστίζουν τα πακέτα;
Είναι ανάλογα με τον αριθμό των προϊόντων που περιέχουν, το κόστος αγοράς τους και το ύψος του κέρδους που μπορούν να αποφέρουν. Πάντως σε κάθε περίπτωση οι τιμές τους είναι πάρα πολύ χαμηλές.