Μεταφορά πιάνου

Η μεταφορά και μετακίνηση ενός πιάνου αποτελεί μία πολύ δύσκολη αποστολή και μόνο ορισμένες μεταφορικές εταιρίες μπορούν να την πραγματοποιήσουν . Χρειάζεται μεγάλη προσοχή αλλά και πολύ καλή οργάνωση αλλά και ειδικούς χώρους αποθήκευσης και συγκεκριμένο τρόπο μεταφοράς. 


Αρχικά το πιάνο είναι ένα αρκετά βαρύ όργανο και επιπλέον πολύ ογκώδες. Έτσι το πιο πιθανόν είναι να πρέπει αν μεταφερθεί μόνο του με το φορτηγό της εταιρίας ή με κάποια άλλα μικρά αντικείμενα. Επιπλέον εξαιτίας του βάρους του το πιθανότερο είναι να χρειαστεί η συνδρομή ανυψωτικού μηχανήματος για να γίνει η τοποθέτησή του στο φορτηγό της μεταφορικής εταιρίας. 

 ασφαλείς μεταφορές πιάνων

Είναι σημαντικό επίσης να χρησιμοποιούνται μεταφορικά μέσα τα οποία έχουν τη δυνατότητα να «ασφαλίζουν» το πιάνο, να το κρατούν δηλαδή σταθερό κατά τη διάρκεια της διαδρομής μεταφοράς ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία και της παραμικρής γρατζουνιάς, Ακόμα πρέπει να γίνει πολύ σωστό και σταθερό αμπαλάρισμα για να επιτύχουμε την προστασία του από οποιαδήποτε είδους φθορά. 

Τέλος η μεταφορική εταιρία που θα αναλάβει την εν λόγω μεταφορά πρέπει να έχει τα κατάλληλα μεταφορικά μέσα τα οποία μπορούν να διατηρήσουν κάποια συγκεκριμένα επίπεδα τιμών υγρασίας και θερμότητας , γιατί το πιάνο είναι ένα όργανο το οποίο επηρεάζεται πολύ εύκολα από τις διάφορες περιβαλλοντικές συνθήκες και πρέπει να διατηρείται σε χώρους με συγκεκριμένη φωτεινότητα, υγρασία και θερμοκρασία.