Εμφάνιση υγρασίας κατά την ανακαίνιση σπιτιού

Αν έχετε αποφασίσει να ανακαινίσετε το σπίτι σας είναι βέβαιο ότι κατά τη διάρκεια αυτών των εργασιών ανακαίνισης θα εμφανιστούν πολλά προβλήματα που ήταν μέχρι τότε καλά κρυμμένα. Ένα πολύ κλασσικό πρόβλημα που κάνει την εμφάνιση του είναι η ύπαρξη υγρασίας σε διάφορα μέρη του σπιτιού. 

Από τα πιο συνηθισμένα μέρη που εμφανίζεται είναι τα εξής:πίσω από τις διάφορες ηλεκτρικές συσκευές όπως το ψυγείο, την κουζίνα , το πλυντήριο πιάτων ή ρούχων . Συνηθισμένες περιοχές εμφάνισής της είναι επίσης το εσωτερικό της ντουλάπας και το ταβάνι. Κατά την ανακαίνιση της οικίας μας η εμφάνιση της υγρασίας αντιμετωπίζεται με δύο τρόπους, είτε με προσωρινές λύσεις είτε με ολική και μόνιμη αντιμετώπισή της. 

Η προσωρινή αντιμετώπισή της γίνεται με το πέρασμα ενός μονωτικού χρώματος πάνω από τα εν λόγω σημεία που έχουν εμφανίσει την υγρασία και η συνέχιση της ανακαίνισης στο υπόλοιπο σπίτι. Είναι όμως φανερό πως αυτή είναι μία μόνο προσωρινή λύση και ότι το πρόβλημα της υγρασίας θα ξαναεμφανιστεί σύντομα άμα δεν αντιμετωπιστεί σωστά. Έτσι το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να προχωρήσουμε στη διαδικασία κατάλληλης αντιμετώπισης της υγρασίας ώστε να εμποδίσουμε την επανεμφάνισή της και να προχωρήσουμε στη σωστή ανακαίνιση της οικίας μας. 

Αρχικά θα πρέπει να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα από τη ρίζα του, να βρούμε δηλαδή την πηγή της υγρασίας. Μπορεί η πηγή του προβλήματος να είναι κάποια βλάβη στις σωληνώσεις η κάποια διαρροή ή ακόμα και να οφείλεται στην έλλειψη μόνωσης των τοίχων . Τέλος μπορεί να είναι απόρροια της έλλειψης κατάλληλης μόνωσης στην ταράτσα ή και στο δίκτυο σωληνώσεων του διαμερίσματός μας. 

Μόλις βρούμε τι προκαλεί την υγρασία θα είμαστε σε θέση είτε να επισκευάσουμε τη βλάβη είτε να μονώσουμε το σημείο του σπιτιού που χρειάζεται , μπορούμε να συνεχίσουμε πλέον ανενόχλητοι την ανακαίνισή μας.