Η ποιότητα των εκτυπώσεων

 Εκτυπωμένες επαγγελματικές κάρτες

Η ποιότητα μίας εκτύπωσης επηρεάζεται από πάρα πολλούς παράγοντες. Αρχικά κατά κύριο λόγο μεγάλη σημασία έχει το μηχάνημα που εκτυπώνει. Υπάρχουν οι επαγγελματικοί εκτυπωτές οι οποίοι έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά από εκείνα των απλών εκτυπωτών και μπορούν να δώσουν μία υψηλότερη ευκρίνεια στα αντίγραφα αλλά και στις φωτογραφίες που εκτυπώνονται . 


Από την άλλη πλευρά υπάρχουν και οι απλοί εκτυπωτές που εξυπηρετούν ανάγκες εκτύπωσης ενός σπιτιού και καθημερινές ανάγκες ενός γραφείου, δηλαδή μικρό αριθμό εκτυπώσεων , εκτύπωση σε 2 πλευρές κτλ. 

Οι εκτυπωτές Samsung και hp είναι αυτοί που κυριαρχούν στο χώρο των επαγγελματικών εκτυπωτών και ξεχωρίζουν γιατί παρέχουν πολύ καλή ποιότητα στα φωτοαντίγραφα. Συνεχίζοντας, αυτό που επηρεάζει την ποιότητα μίας εκτύπωσης είναι , εκτός από τον ίδιο των εκτυπωτή, η ποιότητα των αναλώσιμων που χρησιμοποιούνται σε συνδυασμό με την εκτυπωτή. 

Αυτό σημαίνει ότι μεγάλο ρόλο παίζουν τα διάφορα αναλώσιμα του εκτυπωτή. Το χαρτί εκτύπωσης, τα μελάνια, τα τόνερς, οι μελανοταινίες έχουν και αυτά διαβάθμιση στην ποιότητα . Ανάλογα με τα υλικά που χρησιμοποιούμε μπορούμε να επιτύχουμε και ανάλογη ευκρίνεια στα φωτοαντίγραφα και στις εικόνες που εκτυπώνουμε. 

Βέβαια όπως είναι λογικό , όσο μεγαλύτερη ευκρίνεια ζητάμε και επιδιώκουμε, τόσο πιο ακριβά είναι τα αναλώσιμα που θα χρειαστεί να αγοράσουμε για να πετύχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.