Που μας βοηθάει η βιταμίνη C


H βιταμίνη C είναι μία βιταμίνη απαραίτητη για τον οργανισμό μας. Ακούμε συνέχεια να μιλάνε για τη σημασία της παραπάνω βιταμίνης . Οι γονείς μας μας συμβούλευαν να τρώμε πορτοκάλια για το λόγο ότι είναι πλούσια στην παραπάνω βιταμίνη και συνεχώς όλο και νέες έρευνες αποκαλύπτουν τη σημασία της και το πόσο αυτή βοηθάει τον ανθρώπινο οργανισμό. 


Αρχικά από τα πράγματα που γνωρίζουμε για την εν λόγω βιταμίνη είναι ότι αυτή δεν παράγεται φυσικά από το σώμα μας και έτσι απαραίτητα πρέπει να την πάρουμε από την τροφή μας. Ποιες τροφές διαθέτουν την βιταμίνη αυτή? Ξεκινάμε από τα πορτοκάλια, για τα οποία όλοι γνωρίζουμε την παραπάνω τους ιδιότητα, αλλά είναι και κάποια άλλα φρούτα που είναι πλούσια στην παραπάνω βιταμίνη. 

Έχουμε τα λεμόνια και τις φράουλας, το πεπόνι αλλά και τα μούρα και τα δαμάσκηνα. Όλα τα παραπάνω είναι πηγή της βιταμίνης C και μπορούμε να τα τρώμε αν θέλουμε να αυξήσουμε τα επίπεδά της στον οργανισμό μας. Που μας βοηθάει όμως? 

Αρχικά η βιταμίνη αυτή μας δίνει ενέργεια αλλά και βοηθάει στην καλή λειτουργία του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Μας χαρίζει ευεξία αλλά βοηθάει και στο να κλείνουν γρηγορότερα αλλά και ευκολότερα οι πληγές του σώματός μας.