Αντιγηραντικές τροφές

Το ότι ο οργανισμός μας αλλάζει όσο μεγαλώνουμε είναι ένα γεγονός αναπόφευκτο και μη αναστρέψιμο. Είναι μία φυσιολογική διαδικασία που δεν μπορούμε να αλλάξουμε αλλά μπορούμε όμως να καθυστερήσουμε με τη χρήση απόλυτα φυσιολογικών μεθόδων! 

Υπάρχουν λοιπών διάφορες ομάδες αντιγηραντικών τροφίμων οι οποίες μπορούν να καθυστερήσουν την γήρανση του οργανισμού μας. Φυσικά μιλάμε για το είδος της γήρανσης που προκαλείται από τις συνθήκες του περιβάλλοντος και όχι για την φυσιολογική γήρανση που εξαρτάται κατά ένα μεγάλο ποσοστό από τον γονιδιακό παράγοντα. 

Πρώτη λοιπόν και κυριότερη αντιγηραντική τροφή είναι τα λαχανικά αλλά και τα φρούτα. Αυτές οι δύο ομάδες διαθέτουν πολλές βιταμίνες αλλά και πολλά αντιοξειωδοτικά στοιχεία τα οποία ενισχύουν τον οργανισμό και δρουν ενάντια στις τοξίνες του .Η σοκολάτα είναι ακόμα ένα είδος τροφής με αντιγηραντική δράση εξαιτίας των φλαβονοειδών που περιέχει. Στη συνέχεια έχουμε το κόκκινο κρασί αλλά και το τσάι τα οποία είναι ροφήματα με ευεργετικές αντιοξειδωτικές ουσίες που χρησιμεύουν ιδιαίτερα στον οργανισμό μας. 

Τέλος ο κυριότερος σύμμαχός μας στην αντιγήρανση είναι το νερό το οποίο ενυδατώνει και ενισχύει τον οργανισμό μας, του χαρίζει ενέργεια αλλά και βοηθάει στην διατήρηση της ελαστικότητας του δέρματός μας.