Πώς να γίνετε εξυπνότεροι

Οι περισσότεροι έχουν την αίσθηση ότι ένα άτομο έρχεται στον κόσμο με ένα συγκεκριμένο επίπεδο ΙQ το οποίο οφείλεται αποκλειστικά σε γονιδιακούς παράγοντες και ότι είναι τρομερά δύσκολο να το αυξήσουμε. Φυσικά αυτή η γνώμη δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Φυσικά τα γονίδια παίζουν ένα σημαντικό ρόλο αλλά όχι και τον καθοριστικό. 
Οι επιστήμονες έχουν μάλιστα ανακαλύψει ότι υπάρχουν κάποιες δραστηριότητες που μπορούν να μας κάνουν πιο έξυπνους και να ανεβάσουν το δείκτη ευφυίας μας. Εδώ έχουμε λοιπόν μερικές από τις δραστηριότητες που θα σας βοηθήσουν να γίνετε ακόμα πιο έξυπνοι. 

Πρώτα από όλα είναι τα παιχνίδια που εξασκούν το μυαλό, δηλαδή τα παιχνίδια μνήμης, τα παιχνίδια στρατηγικής, τα παιχνίδια με αριθμούς. Στη συνέχεια έχουμε το διάβασμα βιβλίων. Και όταν λέμε διάβασμα βιβλίων φυσικά δεν εννοούμε των σχολικών αλλά οποιονδήποτε βιβλίων καθώς τα βιβλία βοηθούν να ανοίξουν οι πνευματικοί μας ορίζοντες και μας μαθαίνουν πολλά νέα πράγματα. 

Τέλος η άσκηση βοηθάει σημαντικά και στο μυαλό μας καθώς βοηθάει ιδιαίτερο στο να έχουμε καλύτερη μνήμη , πιο γρήγορα αντανακλαστικά και ακόμη μεγαλύτερο βαθμό συγκέντρωσης.