Ηλεκτρονικό τσιγάρο - νέα έρευνα

Πολλά έχουν ειπωθεί κατά καιρούς για το ηλεκτρονικό τσιγάρο. Άλλα θετικά και άλλα αρνητικά. Άλλες φορές έρευνες συνδέουν το ηλεκτρονικό τσιγάρο με διάφορες αρρώστιες ενώ άλλες το έχουν θεωρήσει ακόμα πιο επιβλαβές από το κανονικό τσιγάρο. 
Τι συμβαίνει όμως στην πραγματικότητα? Το ηλεκτρονικό τσιγάρο μας βοηθάει όντως να κόψουμε το κάπνισμα? Είναι επιβλαβές για την υγεία μας? Είναι πιο επιβλαβές από το κανονικό τσιγάρο? Η τελευταία μεγάλη έρευνα του Πανεπιστημίου της Βοστόνης σε πάνω από 1000 άτομα έδειξε τα εξής αποτελέσματα. 

Πρώτον φάνηκε από τα άτομα τα οποία συμμετείχαν στην έρευνα ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι κατά ενενήντα τις εκατό λιγότερο επιβλαβές για την υγεία μας από ότι ένα κανονικό τσιγάρο . Επίσης η έρευνα έδειξε ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο βοήθησε περισσότερο τους καπνιστές να κόψουν εντελώς το κάπνισμα σε σχέση με άλλες μεθόδους διακοπής του καπνίσματος όπως για παράδειγμα τα αυτοκόλλητα νικοτίνης. Επιπλέον η ίδια έρευνα έδειξε ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο δεν είναι το πιο εθιστικό σε σχέση με το κανονικό τσιγάρο. Αυτό οφείλεται φυσικά στο μειωμένο ποσοστό νικοτίνης που διαθέτει το ηλεκτρονικό τσιγάρο. 

Τα άτομα που συμμετείχαν στην έρευνα μάλιστα δήλωσαν ότι η επιθυμία τους για το κάπνισμα μειώθηκε σταδιακά κατά τη χρήση του ηλεκτρονικού τσιγάρου. Όλα τα παραπάνω λοιπόν μας δείχνουν ότι το ηλεκτρονικό τσιγάρο είναι λιγότερο επιβλαβές για την υγεία μας από ότι το κανονικό.