Τα πλεονεκτήματα της yoga

Η yoga έχει γίνει ένας πολύ δημοφιλής τρόπος άσκησης τον οποίο επιλέγουν όχι μόνο γυναίκες αλλά και οι άντρες και μάλιστα ο συγκεκριμένος τρόπος άσκησης διαθέτει φανατικούς υποστηρικτές σε όλες τις ηλικίες. 

Όσοι δεν την έχουν δοκιμάσει πιθανώς να τρομοκρατούνται μόνο και μόνο από το άκουσμα της λέξης σκεπτόμενοι ότι για να μπορέσει κάποιος να κάνει yoga πρέπει να είναι πολύ γυμνασμένος ή πολύ ευέλικτος. Αυτό φυσικά δεν ισχύει καθώς η yoga δεν απευθύνεται μόνο σε άτομα πολύ γυμνασμένα αλλά και σε άτομα που ξεκινούν τώρα να ασκούνται με οποιονδήποτε τρόπο. Τα πλεονεκτήματα της yoga είναι πολλά. 

Πρώτα από όλα γυμνάζει όλο το σώμα μας και όχι μόνο μία συγκεκριμένη ομάδα μυών όπως γίνεται με τις ασκήσεις με βάρη. Στις ασκήσεις της συμμετέχουν όλοι οι μύες συνδυαστικά χωρίς να επιβαρύνεται υπερβολικά μία συγκεκριμένη ομάδα αλλά και χωρίς να επιδιώκουμε να γυμνάσουμε μόνο έναν συγκεκριμένο μέρος του σώματος. Ένα επιπλέον πλεονέκτημα της yoga είναι ότι βοηθάει πολύ στο να ξεπιαστούν όλα τα πιασμένα και κουρασμένα μέρη του σώματος. 

Μέσω της εναλλαγής ασκήσεων και συνεχών διατάσεων επιτυγχάνεται η απαραίτητη διαστολή και συστολή των μυών και βελτιώνεται η κυκλοφορία του αίματος μέσω των αιμοφόρων αγγείων. Εάν στη δουλειά σας είστε συνεχώς στον υπολογιστή ή είστε συνεχώς καθισμένοι τότε οι συγκεκριμένες ασκήσεις θα σας κάνουν πολύ καλό και θα δείτε άμεσα μεγάλη διαφορά στο σώμα σας.