Τι γίνεται με τα βιολογικά και ακατέργαστα τρόφιμα

χειρουργος καρκινου

Το USDA, το οποίο αντιπροσωπεύει το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών, ορίζει τα πρότυπα που καθορίζουν τις ετικέτες ή τα βιολογικά τρόφιμα που αφορούν τα επεξεργασμένα τρόφιμα, τα ζωικά προϊόντα, τα σιτηρά και τα προϊόντα. Οποιοδήποτε τρόφιμο που έχει εγκριθεί βιολογικά από το Υπουργείο Γεωργίας των Ηνωμένων Πολιτειών, ανεξάρτητα από την προέλευσή του, είναι απαλλαγμένο από γενετική τροποποίηση και ορμονική τροποποίηση, αντιβιοτικά, ακτινοβολία και φυτοφάρμακα.

Οι κανόνες που διέπουν τις διαδικασίες διατήρησης των υδάτων και του εδάφους, καθώς και η ευγενική μεταχείριση των ζώων ισχύουν και για τους καλλιεργητές βιολογικών τροφίμων. Ενώ η ορολογία "οργανική" σημαίνει "υγιής" στους περισσότερους ανθρώπους, οι ορολογίες είναι ουσιαστικά εναλλάξιμες.

Βασικά στοιχεία της απώλειας βάρους

Η σωστή πρόσληψη θερμίδων είναι σημαντική για την προώθηση της μακροχρόνιας απώλειας βάρους και τη διατήρηση ενός υγιούς βάρους. Για να χάσετε 1 λίβρα λίπους, πρέπει να κάψετε έως και 3.500 θερμίδες περισσότερο από ότι καταναλώνετε. Λαμβάνοντας υπόψη το γεγονός ότι μπορείτε να χάσετε έως και 2 κιλά την εβδομάδα, μπορείτε σίγουρα να κάψετε περίπου 1.000 θερμίδες από τη διατροφή σας κάθε μέρα.

Ένα σχέδιο διατροφής που προωθεί λαχανικά και φρούτα, δημητριακά ολικής αλέσεως όπως βρώμη, κινόα και ρύζι, χαμηλά λιπαρά γαλακτοκομικά προϊόντα, ξηρούς καρπούς, σπόρους και άπαχες πρωτεΐνες μπορεί να σας προσφέρει διάφορα μεταλλικά στοιχεία και βιταμίνες που χρειάζεστε, ακόμα και όταν περιορίζετε την πρόσληψη θερμίδων.

Οργανικά οφέλη

Σύμφωνα με την Υπηρεσία Προστασίας του Περιβάλλοντος, το 30% των εντομοκτόνων, το 60% των ζιζανιοκτόνων και το 90% των μυκητοκτόνων είναι καρκινογόνα ή μπορούν να χρειαστεί χειρουργός καρκίνου. Το βιολογικό προϊόν είναι απαλλαγμένο από χημικά υπολείμματα, καθιστώντας την μια εξαιρετική επιλογή αν προτιμάτε να χαρακτηρίζετε λαχανικά και φρούτα στη διατροφή σας χωρίς να αυξάνετε το φορτίο με φυτοφάρμακα του σώματός σας.

Παρομοίως, τα παραδοσιακά εκτρεφόμενα ζωικά προϊόντα έχουν υπολείμματα αντιβιοτικών και αυξητικές ορμόνες. Σύμφωνα με τον οδηγό του The Organic Food Shopper, το 90% του μη οργανικού βοείου κρέατος των Ηνωμένων Πολιτειών έχει 6 διαφορετικές ορμόνες ανάπτυξης - όλες οι οποίες έχουν αποκλειστεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση λόγω ανησυχιών για την υγεία. Τα ζωικά προϊόντα και το βιολογικό κρέας δεν περιέχουν αντιβιοτικά ή αυξητική ορμόνη.

Διατροφική Σύγκριση

Ενώ πολλοί υποστηρικτές βιολογικών τροφίμων πρότειναν να προστεθούν περισσότερα θρεπτικά συστατικά από τα παραδοσιακά εκτρεφόμενα τρόφιμα, η απόδειξη της επιστήμης υποδεικνύει ότι τα διατροφικά χαρακτηριστικά των βιολογικών και μη βιολογικών τροφίμων είναι σημαντικά τα ίδια.

Όταν ζυγίζονται εναντίον ίσων παραδοσιακών προϊόντων, ορισμένα βιολογικά λαχανικά και φρούτα μπορεί να έχουν υψηλότερες πολυφαινόλες και αντιοξειδωτικά, σύμφωνα με το Ph.D. Christine McCullum-Gomez, καταχωρημένος διαιτολόγος και συγγραφέας του βιβλίου με τίτλο: Προοπτική για τα οφέλη των βιολογικών τροφίμων.

Συμπεράσματα

Καθώς υπάρχει μεγάλη ζήτηση για προϊόντα βιολογικής καλλιέργειας, οι παραγωγοί έδρασαν ως απάντηση παρέχοντας επεξεργασμένα τρόφιμα τα οποία παρασκευάζονται αποκλειστικά από βιολογικά συστατικά που περιλαμβάνουν κατεψυγμένα γεύματα, ζαχαρούχα δημητριακά, κροτίδες και μπισκότα.

Ως αποτέλεσμα, η κατανάλωση τροφίμων απλώς επειδή έχει την οργανική ετικέτα, δεν αυξάνει κατ 'ανάγκη ή προκαλεί απώλεια βάρους. Μπορείτε να διατηρήσετε μια δίαιτα υψηλής θερμιδικής αξίας γεμάτη ζάχαρη και νάτριο, ενώ καταναλώνετε αυστηρά βιολογικά τρόφιμα.

Δεδομένου ότι η κύρια ανησυχία σας είναι να χάσετε βάρος, πρέπει πρώτα να επιλέξετε τρόφιμα με θρεπτικά συστατικά και να παρακολουθείτε τη λήψη θερμίδων. Εάν θέλετε να ελαχιστοποιήσετε τα υπολείμματα χημικών, τα αντιβιοτικά και την πρόσληψη αυξητικής ορμόνης, θα πρέπει να καταναλώνετε ζωικά προϊόντα, σπόρους και βιολογικά προϊόντα που ταιριάζουν στη διατροφή σας.